GAZ KLUB ČR - DISKUZNÍ FÓRUM

Diskuze všech příznivců vozidel z východu
Právě je 20. 09. 2017 07:30

Všechny časy jsou v UTC + 2 hodiny




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Gazelle 2006 a nově Emise
PříspěvekNapsal: 13. 09. 2016 09:46 
Offline
Nováček v diskuzi

Registrován: 08. 01. 2010 22:46
Příspěvky: 9
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: CR
Zdravím, máte někdo zkušenosti s novým měřením emisí na TK. Jde o propojení měřícího přístroje s řídící jednotkou.
Já dával tedy auto do servisu ať mi technickou udělají. Když mi auto vraceli, tak se mě ptali kde jsem auto kupoval, že byl docela problém. Auto je přímo od dovozce do čr. No prý že na technické marně hledaly nějakou zásuvku na kterou by napojili diagnostiku. ( samo žádnou zásuvku to nemá ). Volali na české zastoupení Gaz, ty prý taky nevěděli co stím, volali na ministerstvo a údajně je na to nějaká vyjímka, nebo mám vyjímku. Nicméně v TP mám, že auto je homologováno dle zákona xy/2001 a tedy způsobilé. A dle výcucu z emisí píší v poznámce, že vozidlo je sice homologováno nicméně nemá zásuvku ( předpokládám, že gazella nemá ani žádnou řídící jednotku - motor Andoria 2,1D ), ale jsem amatér a nerozumím tomu, tak jestli se chce někomu mi vysvětlit co je za problém. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gazelle 2006 a nově Emise
PříspěvekNapsal: 13. 09. 2016 22:22 
Offline
Závislý diskutér...

Registrován: 04. 03. 2009 23:00
Příspěvky: 168
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Tak Andorie je 2,4TD a je to homologované jako Euro 3 bez veškeré elektoniky a katů a filrů a podobnejch nesmyslů, takže emise naprosto bez problémů, kde nic neni, neni co napíchnout :idea: :wink: H.

_________________
www.manyjak.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gazelle 2006 a nově Emise
PříspěvekNapsal: 13. 09. 2016 23:25 
Offline
profesor

Registrován: 14. 02. 2006 16:06
Příspěvky: 991
Bydliště: Praha 9
Na gazu i volze mám jedinou zásuvku a to na montážní lampu.
Tak ať se do ní při EK tím jejich kompjůtrem klidně napíchnou.
Podle mne však dostanou z ní max. tak 12 voltů DC... :twisted:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gazelle 2006 a nově Emise
PříspěvekNapsal: 14. 09. 2016 20:45 
Offline
Nováček v diskuzi

Registrován: 08. 01. 2010 22:46
Příspěvky: 9
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: CR
Nj, Ale fakt mám Andoria 2,1
Ale jak píšete zaplať pánbůh, že to nic nic nemá a tak by to mělo být ok, někde v nějakém článku jsem četl, že aut bez zásuvky se to netýká ( tak nevím proč byli na emisích nějací zmatení ) a ještě aut, kde výrobce výslovně nedoporučuje napojování na Pc. tzn škodovky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gazelle 2006 a nově Emise
PříspěvekNapsal: 18. 09. 2016 22:29 
Offline
Závislý diskutér...

Registrován: 04. 03. 2009 23:00
Příspěvky: 168
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Taková neexistuje. Andoria 2,1 :idea: .Dej fotku :wink: H.

_________________
www.manyjak.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gazelle 2006 a nově Emise
PříspěvekNapsal: 25. 09. 2016 20:12 
Offline
Nováček v diskuzi

Registrován: 06. 01. 2015 20:34
Příspěvky: 9
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Předně zdravím Gaz auto Praha,jak jsem slíbil,za vstřícný přístup.
Nedávno jsem dělal emise na steyeru a nebýt rozumného technika na stanici,tak je také nemám.Steyr se připojuje přes jednotku a tam začínají problémy.Pokud je totiž jednotka měněná, tzn. nepůvodní a není přepsána v tp,resp. vin podle tp., tak jste skončili.Při připojení totiž nesouhlasí vin v tp a vin který vypíše ona jednotka.A v protokolu,který je samozřejmě výplodem digitálních komunikací to je vidět a v tu ránu máte něco špatně.
Technik to potom,co to zkusil srovnat s nějakou centrální databází, ano, i Gaz tam je, nějak obešel a vymazal asi jako chybu.
Tímto způsobem tedy šlo auto připojit k měrení.
Další část veselé příhody ovšem začala,když mi přišel říct, že to má předpis na korigovaný součinitel 0,4 těch jednotek.Jestli se jako někdo náhodou nepo... a že to odpovídá předpisu euro 6, ačkoliv je to 4.ten steyr.Tohle že je norma pro novej mercedes a daf a ani nový to nemůže fungovat.
Vzpomínám si,že něco takovýho probírali v tv a jmenovalo se to kauza VW.
Nakonec se ale i tohle povedlo, auto emise má a za dva roky se prej uvidí, co zase chytré hlavy vymyslí.
Doufám že jsem majitelům jednotek steyr nezkazil den, každopádně emise legálně jdou,jen se to musí správně změřit. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gazelle 2006 a nově Emise
PříspěvekNapsal: 26. 09. 2016 22:03 
Offline
Závislý diskutér...

Registrován: 04. 03. 2009 23:00
Příspěvky: 168
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Tenhle Steyer motor je vůbec radost a nejvíc do smíchu je každýmu když potřebuje nějaký náhradní díly :roll: :wink: . H.

_________________
www.manyjak.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gazelle 2006 a nově Emise
PříspěvekNapsal: 27. 02. 2017 21:01 
Offline
Nováček v diskuzi

Registrován: 02. 11. 2016 20:43
Příspěvky: 3
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: čr
no stema emisema na gazelu jeto dost veseli byl sem na technicke vPŘEROVE atam mi rekli ze vubec nevi jaky ma mit takovy auto hodnoty . takze se zadny mereni emisi nekonalo a poslali me dokytek .nastesti v byvalim czd maji rozum a meri tam jine typi motoru stajer tak mi tam emise udelal akorad jsme nemohli najit cislo ramu nikdy potom na tk nepatrali a ted stim delal obštrukce nakonec mame aj technickou .akorad teda porad nevime kde hledat to cislo


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 2 hodiny


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz