GAZ KLUB ČR - DISKUZNÍ FÓRUM

Diskuze všech příznivců vozidel z východu
Právě je 24. 01. 2019 00:37

Všechny časy jsou v UTC + 2 hodiny




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 77 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 30. 05. 2015 11:13 
Offline
Závislý diskutér...
Uživatelský avatar

Registrován: 22. 10. 2013 18:47
Příspěvky: 134
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: česká
Čau, pokus se sehnat ruský karbec K124.
Ten je na motoru 2,5 výborný. Nemám s ním žádný problém, ba naopak.
Určitě ti to řekne více kolegů gazistů. :wink:
Sehnat Jikov Sop 35 bude možná větší problém než sehnat toho rusáka.
Myslím, že kamarád má ruský K 124 k mání.


Přílohy:
k-124-bg-v1.jpg
k-124-bg-v1.jpg [ 109.47 KiB | Zobrazeno 7642 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08. 07. 2015 10:36 
Offline
Nováček v diskuzi
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 09. 2007 12:28
Příspěvky: 43
Bydliště: Klokočná, Praha - východ
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Karburátor vyřešen-dal jsem tam SOP 35 na který to vůbec nechtělo chytit,nakonec motor naskočil a od té doby šlape jako hodinky,také jsem řešil dynamo,měl jsem tři,funguvalo samozřejmě až to poslední, pořídil sem úplně novou skříňku řízení,už to nemusím honit po silnici a naposledy před dovolenou jsem namontoval okno-poslední foto .


Přílohy:
gaz poslední pokrok.jpg
gaz poslední pokrok.jpg [ 234.43 KiB | Zobrazeno 7525 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09. 09. 2015 16:36 
Offline
Nováček v diskuzi
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 09. 2007 12:28
Příspěvky: 43
Bydliště: Klokočná, Praha - východ
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Vedra jsou u konce tak zase pokračuji,upravil jsem nárazník z uaze


Přílohy:
gaz nárazník.jpg
gaz nárazník.jpg [ 239.67 KiB | Zobrazeno 7340 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02. 10. 2015 07:11 
Offline
Nováček v diskuzi
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 09. 2007 12:28
Příspěvky: 43
Bydliště: Klokočná, Praha - východ
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Zase jsem trochu pokročil,jen ty blinkry z v3s asi nahradím těmi co tam byly,stále scháním táhla ke stěračům,asi je budu muset vyrobit


Přílohy:
gaz poslední.jpg
gaz poslední.jpg [ 248.64 KiB | Zobrazeno 7225 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13. 10. 2015 12:07 
Offline
Nováček v diskuzi
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 09. 2007 12:28
Příspěvky: 43
Bydliště: Klokočná, Praha - východ
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Příprava na STK


Přílohy:
gaz.jpg
gaz.jpg [ 124.37 KiB | Zobrazeno 7130 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22. 10. 2015 06:59 
Offline
Nováček v diskuzi
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 09. 2007 12:28
Příspěvky: 43
Bydliště: Klokočná, Praha - východ
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Včera jsem byl na stk,bez závad,ještě mě čeká přepis v Praze


Přílohy:
gaz stk.jpg
gaz stk.jpg [ 107.05 KiB | Zobrazeno 6930 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02. 11. 2015 08:08 
Offline
Nováček v diskuzi
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 09. 2007 12:28
Příspěvky: 43
Bydliště: Klokočná, Praha - východ
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Převod proběhl bez problémů,také jsem nasadil střechu


Přílohy:
gaz střecha.jpg
gaz střecha.jpg [ 94.48 KiB | Zobrazeno 6844 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02. 11. 2015 18:51 
Offline
Závislý diskutér...
Uživatelský avatar

Registrován: 22. 10. 2013 18:47
Příspěvky: 134
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: česká
Velice pěkný kousek. Je vidět, že jsi se pohrál. Klidně nafoť více foto ať se můžeme všichni kochat popř. inspirovat :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09. 11. 2015 14:13 
Offline
Nováček v diskuzi
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 09. 2007 12:28
Příspěvky: 43
Bydliště: Klokočná, Praha - východ
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
První delší jízda z gazem(cca20km) dopadla dobře,jízdní vlastnosti a výkon jsou proti M461 horší,jen posez je lepší,druhá delší jízda také cca 20km skončila s vybitou baterií,je jasné že dynamo na světla s H4 nestačí,dynamo šlo nekompromisně ven a ještě ten den už pracoval alternátor z favorita-to ručička ampérmetru vylétla skoro za roh


Přílohy:
gaz alt.jpg
gaz alt.jpg [ 68.28 KiB | Zobrazeno 6713 krát ]
gaz vybito.jpg
gaz vybito.jpg [ 82.6 KiB | Zobrazeno 6713 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09. 11. 2015 17:26 
Offline
Diskutér...
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 05. 2012 21:53
Příspěvky: 87
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Moc hezký gazik, ale s tim dynamem tomu moc nevěřím. Mám 3 kusy a pouze v jednom je alternátor, protože je tam motor volha 24. Na ostatních dvou je dynamo. Na jednom tedy staré žárovky, na druhém taky halogeny H4 a neměl jsem problém. Záleží spíše, jaké používáš dynamo a hlavně, jak máš nastavený rugulátor. Při špatně nastaveném regulátoru to nebude stíhat nikdy. Samozřejmě nepočítám krajní případy, kdy celou cestu běží stěrače, větrák topení apod., to je tak přesně na hranici. Ideální je zvolit žukové dynamo, které oproti originálu, který dáva 18A, tak dává 25A, ale to je na každém. Ten alternátor tam prostě nějak nepásne. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09. 11. 2015 18:39 
Offline
Opravdu ukecanej...
Uživatelský avatar

Registrován: 27. 09. 2007 20:35
Příspěvky: 488
Bydliště: Ostrava
přesně jak píše rič petře,origo dynamo naprosto stačí pokrýt spotřebiče mam taky na gazu H4 a nikdy problem nebyl asi máš špatné relé protože H4 tj 130W+2X5W zadní svitijny+osvětlení SPZ 2x5W a zap.cívka bere co?takže suma sumárum asi přes 150 W dynamo je 220W tak ještě zbývá a pokud prší tak sťeračový notorek a stále to stačí a pokud tam je dynamo žuk 12V25A tj 300W tak ještě mohu prodávat ten altík tam fakt je jako pěst na oko


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10. 11. 2015 00:37 
Offline
profesor

Registrován: 14. 02. 2006 16:06
Příspěvky: 1001
Bydliště: Praha 9
Přesně jak píše Lojza a Rič ..

Buď máš "chabrus na plíce" dynamo, regler nebo aku, příp. dráty mezi nimi.

Gaz mi na H4 vpředu jezdí (a trvale svítí) jen asi 20 let a nikdy jsem žádný problém s dobíjením nezaznamenal .. :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10. 11. 2015 08:45 
Offline
Nováček v diskuzi
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 09. 2007 12:28
Příspěvky: 43
Bydliště: Klokočná, Praha - východ
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Podobnou diskuzi jsem čekal,mám dynama na dvou traktorech 3011 a také nemám problém,to dynamo se mi od začátku nelíbilo ,bylo jediné ze tří které alespoň fungovalo,vše jsem kontroloval,čistil,alternátor tam už zůstane


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10. 11. 2015 17:35 
Offline
Diskutér...
Uživatelský avatar

Registrován: 10. 07. 2011 17:50
Příspěvky: 52
Bydliště: Plzeň / Rakovník
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Dobíjení jsem řešil zrovna minulý měsíc.
Postup byl následující:
1) profouknout dynamo,
2) očistit komutátor dynama technickým benzínem - chvilku to pak pískalo jako, když tam mám turbo. To nebylo vůbec špatný a na stk to udělalo dojem :-),
3) doplnit vazelínu do ložisek dynama,
4) vyměnit všechny kabely mezi dynamem na relátkama,
5) vyčistit stykače relátek pomocí vatičky/hadříku na brejle a roztoku na čištění video hlav. - hlavně to nečistit ničim hrubým a neroštelovat to. I když seřídit to jde.

Je to sakra rozdíl. Teď to dobíjí i když je zapnuté úplně všechno. Podle mě to dynamo je docela nesmrtelný. Relátka mám troje a všechny měly černý/bílý povlak na stykačích. Tam vidím nejvetší slabinu
dobíjení. Tak zas za 20 let to vyčistim znovu.

_________________
gaz 69, 1956
mutt m151 a2, 1977
jeep cj 5, RC


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 18. 01. 2016 14:40 
Offline
Nováček v diskuzi
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 09. 2007 12:28
Příspěvky: 43
Bydliště: Klokočná, Praha - východ
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Po dlouhé době zbyl čas s gazem vyjet,na sněhu s pneu nt6 to nic nevyjede,tak přemýšlím o jiných


Přílohy:
fjj.jpg
fjj.jpg [ 83.27 KiB | Zobrazeno 6453 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 18. 01. 2016 15:14 
Offline
Opravdu ukecanej...
Uživatelský avatar

Registrován: 29. 09. 2012 21:50
Příspěvky: 225
Bydliště: Kardanová Lhota
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
NT-6 na ujetém sněhu-sebevražda v přímém přenosu :D

_________________
Těžké bojové technice s co největší spotřebou pohonných hmot třikrát ZDAR!!!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 18. 01. 2016 19:43 
Offline
Diskutér...
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 05. 2012 21:53
Příspěvky: 87
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Buď řetězy, ale na to je málo sněhu nebo mám na klasických discích obuté Micheliny Alpiny v rozměru 205/80 a nemohu si je vynachválit, ale stejně v poslední době už solí skoro všude, takže ani moc vyjet nejde.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19. 01. 2016 09:51 
Offline
Závislý diskutér...
Uživatelský avatar

Registrován: 22. 10. 2013 18:47
Příspěvky: 134
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: česká
Ahoj, jedině origo, rus JA 101.
Jezdím s tím úplně všechno a ještě jsem neměl problém :wink:
Na sněhu jsou úplně fantastické, přesto, že mám řetězy nikdy jsem je nepotřeboval nasazovat.
Ty gumy opravdu drží jak přibité :D


Přílohy:
index.jpg
index.jpg [ 8.01 KiB | Zobrazeno 6379 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19. 01. 2016 10:07 
Offline
Nováček v diskuzi
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 09. 2007 12:28
Příspěvky: 43
Bydliště: Klokočná, Praha - východ
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
hned jsem pořídil zimní gumy od známého(mají ještě 10mm),vyjede to o 100 procent víc


Přílohy:
gaz sníh.jpg
gaz sníh.jpg [ 222.63 KiB | Zobrazeno 6376 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19. 01. 2016 10:08 
Offline
Nováček v diskuzi
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 09. 2007 12:28
Příspěvky: 43
Bydliště: Klokočná, Praha - východ
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Ty origo ruské by se mi také líbili,dají se sehnat?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20. 01. 2016 13:19 
Offline
Závislý diskutér...
Uživatelský avatar

Registrován: 22. 10. 2013 18:47
Příspěvky: 134
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: česká
:lol: Dají se sehnat, ale musí člověk vědět kde :D
Vzhledem k tomu, že to jsou origo. ruské JA 101 a žádné polské protektory tohoto vzoru, je cena dosti vysoká :!:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20. 01. 2016 15:22 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 23. 08. 2006 10:59
Příspěvky: 1038
Bydliště: Praha
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
A kde se tedy dají sehnat?
S tou cenou to úplně nechápu. Čemu říkáš vysoká cena? Proč by měly stát nějak zásadně víc, než JA 192 v rozměru 8,40-15, které stojí cca 2400,- a jsou větší? Není mi úplně jasný, proč sem nikdo takový pneumatiky nevozí/nevyrábí v rozměru 6,50-16. Odběr by byl určitě zaručen.

_________________
Mirek H.
UAZ 469, Praga V3S M2

KVH Sanites Car Beroun http://www.kvhberoun.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20. 01. 2016 17:57 
Offline
Závislý diskutér...
Uživatelský avatar

Registrován: 22. 10. 2013 18:47
Příspěvky: 134
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: česká
Právě proto, že se tu žádné gumy 6,50 x 16 ( ,, gumy co splní jak estetickou stránku tak samozřejmě výkonostní " ) nevyrábí, tak proto se cena pohybuje cca 3500,- až 4000,- za 1ks.
To si myslím, že je hold pro většinu hodně :?
Já jsem za ně dal 3500,- / 1ks a dosti jsem se škrábal za uchem :roll:

Ale lepší gumu jsem na Gazíku opravdu neměl.
Cena šílená, ale to co ta guma umí, je neuvěřitelné.
Guma NT6 v porovnání s JA101 je nebe a dudy :lol:

Dovezl mi je kamarád z UA vyloženě na přání.
Sice 13 000,- bylo hodně, ale s mím ježděním si myslím, že tak 10 - 15 let nebude problém.

Máš pravdu v tom, že JA 192 stojí kolem 2400 - 2500,- ale bohužel JA 101 3500,- a víc.
Taková je ,, smutná" realita.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26. 01. 2016 19:09 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 14. 02. 2006 18:54
Příspěvky: 1420
Bydliště: Olomouc
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: CZ
Já kupoval origo ruský za 1000/ks, jeden človíček je prodával na inzerát, ale je to víc jak 10 let. Ale takový zázrak není, hučení + spotřeba, na asfaltu ustřelují (hlavně za mokra), malá životnost po 10000 km jsou téměř na výměnu. Jako zimní taky nic extra - asi jako BFG T/A KM2 - nemají lamely na zledovatělém sněhu/ ledu se to mydlí. Tak jako každá hrubá MT guma. Ja 101 jsou dobré v bahně, kamenitém terénu, ale lepivé bahno nevyhodí. O proti NT6 jsou o dost lepší, ale i na NT6 se dá jezdit a i v zimně. Limit pro gaz/ aro je souvislá vrstva cca 30cm tvrdého (zmrzlého)sněhu. Pak začne hrnout náprava sníh a auto se zastaví.

_________________
Honza V.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26. 01. 2016 20:07 
Offline
Opravdu ukecanej...
Uživatelský avatar

Registrován: 29. 09. 2012 21:50
Příspěvky: 225
Bydliště: Kardanová Lhota
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
Státní příslušnost: ČR
Veterán69 píše:
Právě proto, že se tu žádné gumy 6,50 x 16 ( ,, gumy co splní jak estetickou stránku tak samozřejmě výkonostní " ) nevyrábí, tak proto se cena pohybuje cca 3500,- až 4000,- za 1ks.


Tady je má Straka-nevím jestli je to úplně přesně ten vzorek,ale za 3500,- 4000,-teda fakt nejsou.. :)

http://www.armyburza.cz/inzerat/pneu-65 ... 967jeeparo

Nebo jsou to ty polský?Ale když Honza V. psal,že je sjel ty ruský po 10tis.,tak je to asi jedno,ne?

_________________
Těžké bojové technice s co největší spotřebou pohonných hmot třikrát ZDAR!!!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 77 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 2 hodiny


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz