GAZ KLUB ČR - DISKUZNÍ FÓRUM

Diskuze všech příznivců vozidel z východu
Právě je 26. 06. 2019 14:20

Všechny časy jsou v UTC + 2 hodiny




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vojenské radiostanice
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 14:36 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
tak sem si řekl že tady plácnu nový téma, a to radiostanice v naší lidově děmokratické armádě před rokem 1989... Při koupi uaze byl vybaven radiostanicí R 123 k níž jsem dodnes nesehnal manuál... ale až ho seženu tak ho sem plácnu :lol: no a tenhle víkend slovo dalo slovo a náhoda tomu chtěla koupil sem si k vánocům R 105 v uplně funglovym stavu :D pouze bez baterek. takže sem se pochlubil a jen by mě zajímalo jestli k tomu jdou sehnat baterky (k tý R105) jinka pokud by měl někdo zájem o tu R 105 dejte vědět daj se sehnat a cena za kterou sem jí pořídil je 500 Kč... no nekupte to :D :D

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 17:12 
Offline
Opravdu ukecanej...
Uživatelský avatar

Registrován: 13. 04. 2006 22:40
Příspěvky: 514
Bydliště: Vysočina
A dá se tahle radiostanice v praxi používat? Já tomu vubec nerozumím , ale do gaze se autorádio nehodí :wink:

_________________
Radek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 17:25 
Jak je ta R 105 asi velká? Nemáš fotečku?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 17:26 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
No v zásadě jsem jí na gazu už přikurotvanou viděl... dokonce má i anténu která se dá dát na gaze na postranici a přikurtuje se tam držákem jenž je v sadě, jen to napojení na baterku chce šikovnost. Použití frekvence je 36 až 46 Mhz což je nad urovní klasickejch vysílaček (CB) a co jsou třebas ty ruční tak ty taky frčej na jinejch vlnách (pásmo PMR 446 Mhz) ale s těma se stejně někam nedovoláš. Takže klascký CB ty neslyšíš ale pokud má někdo tu samou radiostanici tak by si ten příjem měl mít bez problémů páč tohle pásmo je udajně málo používaný (jak mi uvedl Ládi táta :D ) samozřejmě rádio asi na tom nenaladíš ale do toho gaze by se to hodilo spíš jako dekorace než k vysílání.. teda pokud neplánuješ vyjet na kopec a tam vysílat depeše :D :D

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 17:29 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
Jirka L. píše:
Jak je ta R 105 asi velká? Nemáš fotečku?


no zatim fotku nemám ale tady je na to odkaz... je to sice v krabici tak moc to tu představivost nepovzbudí ale jak budu mít fotky toho mýho vánočního krámu tak je sem mrsknu :D

tady je odkaz
http://www.armyvyprodej.cz/shop/index.p ... cts_id=461

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 18:46 
Offline
AUTOGURU
Uživatelský avatar

Registrován: 20. 03. 2006 22:23
Příspěvky: 3374
Bydliště: Starý Brázdim 49,25063 Mratín
Pánové,bacha na to.Armáda tyto frekvence sice už moc nepoužívá,ale monitoruje je a až to vaše domlouvání uvidí Franta Kotyz,tak vám k tomu napše něco víc.

_________________
Jarda 209
+420605173229


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 19:02 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
No a proč by teda ty vysílačky dávali do prodeje, když teda jako to monitorujou :lol: ? hele dneska pomalu minitorujou všechno, když si vezmeš že i podle mobilu tě můžou najit a dokonce ti ho i napíchnout tak to že si někde v lese nahodim 36 mhz a objednám si párek tak mě něják to monitorování nevadí :D

logicky vzato když někomu takovou věc prodám nesmim od něj očekávat že to bude používat jako těžítko na stole :lol:

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 19:11 
Offline
AUTOGURU
Uživatelský avatar

Registrován: 20. 03. 2006 22:23
Příspěvky: 3374
Bydliště: Starý Brázdim 49,25063 Mratín
Jasně,Honzo.V tomhle máš pravdu,ale jeden můj známý to zkoušel někde v Letňanech,načež uslyšel z vysílačky hlas,ať toho kouká nechat,nebo že do deseti minut jsou u něho a že uvidí ten tanec.Že to mají jako nouzové frekvence pro eroplány a ještě mu citovali nějaké paragrafy.Načež z něho vypadl bobek,uklidil to a ani ho nenapadne to zase zapnout,jelikož na tom letišti pracoval a jest osoba znalá - nebo poučená?To se mi nějak plete.

_________________
Jarda 209
+420605173229


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 19:17 
Spíš bych bral něco co chodí kolem 108 až asi tak 160 Mhz.
Nevíš o něčem? Stačí funkční příjem.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 19:20 
Offline
Závislý diskutér...
Uživatelský avatar

Registrován: 14. 02. 2006 15:43
Příspěvky: 174
Bydliště: Horní Bříza
Jaromír Hrabánek píše:
Jasně,Honzo.V tomhle máš pravdu,ale jeden můj známý to zkoušel někde v Letňanech,načež uslyšel z vysílačky hlas,ať toho kouká nechat,nebo že do deseti minut jsou u něho a že uvidí ten tanec.Že to mají jako nouzové frekvence pro eroplány a ještě mu citovali nějaké paragrafy.Načež z něho vypadl bobek,uklidil to a ani ho nenapadne to zase zapnout,jelikož na tom letišti pracoval a jest osoba znalá - nebo poučená?To se mi nějak plete.


Jaromír pravdu má, můžou s tím být velké problémy a mám dojem, že mohou dát i slušnou pokutu. :(

_________________
Kuška Vlastimil - 666
e-shop, propagace
obchod@gazklub.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 19:29 
Vono Honzo, když budeš přemejšlet opravdu racionálně, bez emocí vznikajících při pohledu na krásně omšelou zelenou krabičku s čudlíkama :D , tak dojdeš k závěru, že nejlepší by asi bylo CB. :?
Protože to můžeš na srazech i celkem dobře využít. Má ho více lidí. A nejen an srazech. Von takovej CH 10, se moc hodí i na silnici v osobáku ba i náklaďáku. Dáš si výzvu, řekneš kudy kam jedeš a určitě se najde někdo před tebou, kdo ti dá hlášku na případné radarové ohrožení :lol: :lol: .


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 19:45 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
no jo ale voni ty cb nejsou tolik zakapotovaný stylově jako tahle R 105 :? hele ja popátrám po volnejch frekvencích a pak to sem vybleju 8)

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 20:23 
Offline
Nováček v diskuzi

Registrován: 24. 11. 2006 23:27
Příspěvky: 11
Bydliště: Jižní Skoropraha
Tak R 105 mi už funguje. Jen je potřeba ještě dodělat to napájení na 6V baterku, s umělym středem a přinutit ji, aby se dobíjela z palubní elektriky (vzhledem k tomu, že mám auto na prvodíly, tak mě tohle trápí ze všeho nejmíň). Ještě sem zjistil, že táta vzal i 2 R-108, který pracujou na 28 až 36 MHz, takže se dá na ní naladit i CB a jinak je tam taky volný pásmo. Volný pásma zjistim a napíšu je sem, ale když se jich člověk bude držet, tak by neměl bejt žádnej problém a když budem někde v terénu, tak je mi to docela šumák, jestli nás někdo bude poslouchat a jestli mu to bude vadit. Dosah těhle vysílaček je relativně malej, takže když si s ní nestoupnu vedle letiště, tak by to ani nikomu vadit nemělo.

Kde míval uaz 469 vysílačku? Já bych ji viděl mezi předníma sedačkama.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 22:52 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
Tak R 108 nevim ani jak vypadá tady sem akorát našel fotku R 107 tak jí sem loupnu..


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Naposledy upravil Honza 001 dne 11. 12. 2006 23:05, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 23:02 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
a ještě fotka mojí R 123 která mi taktéž měla být v dosahu CB páč má rozsah 20 MHZ až 50 Mhz ta už ale fachá n a27 voltech.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 23:27 
Offline
Nováček v diskuzi

Registrován: 24. 11. 2006 23:27
Příspěvky: 11
Bydliště: Jižní Skoropraha
Ta R-108 je pro delostrelectvo a 105 pro pechotu. Lisi se to jen frekvencema. Vic o vysilackach je tady http://www.t-s-27.net/T27files/technika ... /R105.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 23:33 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
Tak a ještě pár obrázků nejdřív R 138 (Jirko ta byse hodila k tobě do UAZu :D ) Technicko taktický data nevim :?

A novější radiostanice RF 10 jenž má rozsah 44 až 53 Mhz nějáký povídání je tady na těch odkazech 8)

http://www.airsoftguns.cz/article.php?& ... c375b057ca

http://www.soundboss.cz/index.php?main=show&clanek=21


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Naposledy upravil Honza 001 dne 11. 12. 2006 23:49, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 23:43 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
Láďa píše:
Ta R-108 je pro delostrelectvo a 105 pro pechotu. Lisi se to jen frekvencema. Vic o vysilackach je tady http://www.t-s-27.net/T27files/technika ... /R105.html


v tom případě byla ta R 123 dost univerzální páč by pokryla celou tuhle frekvenci.... Pak taky ještě existuje R 124 ale to už je jen příslušenství pro 5 lidí jako interkom do vozidla s tim že 3 můžou přímo vysílat přes stanici R 123... teda jestli sem to dobře pochopil z jednoho zdroje 8)

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2006 23:54 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
Frantóóóóóó pojd nám k tomu něco říct......rychle sem nějákou zkušenost :)
Jinka sem zaukoloval jedno svýho kamarádá kde u něj v práci do toho chlapíci něják udajně dělaj... a uvidíme jinka jediný co vim je že pásmo kolem 46 Mh je od 2006 prosince tušim zakázaný teda jeho sdílenky :? což teda jako stejně nevim co je? :roll:

Jinka Jirko L. udajně by na týhle frekvenci měla fungovat RF 22 prý by měla mít něco okol 160 Mhz :roll: teda jedna pani povídala

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: stanice
PříspěvekNapsal: 12. 12. 2006 00:44 
Offline
Opravdu ukecanej...
Uživatelský avatar

Registrován: 10. 12. 2006 23:03
Příspěvky: 342
Bydliště: Herálec u Žďáru nSáz.
Zdravím
Já osobně jsem už sehnal pár vojenských radiostanic (R123,R4,RDM61,R105) víc už jich shánět ani nebudu protože už se mě do UAZe ani nevejde.Jinak nedopručuji zkoušet s tím vysílat (zakázaný pásma a nepovolený vysílací výkony atd.).Já osobně nejsem radiamatér pouze vysílám ze CB a PMR, občas si zajedu s UAZem na kopec si zavysílat na CB.I když některé stanice mají pásmo CB dnešní moderní CB stanice je parametry přdčí. Volné kmitočtové pásmo určuje tzv.Generální povoleni.Takže pouze sběratelská záležitost :) .

_________________
Jirka Gregor
UAZ452


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. 12. 2006 09:12 
Offline
Clever BOY
Uživatelský avatar

Registrován: 14. 02. 2006 15:09
Příspěvky: 1830
Bydliště: České Budějovice
Člen OS GAZ KLUB ČR?: NE
[quote="Honza 001"]Frantóóóóóó pojd nám k tomu něco říct......rychle sem nějákou zkušenost :) [quote]

No nevím jestli jsem ten pravý, spíš Milan Vlček, já mám jen známého u radioinspekce a jestli je z toho co říkal jen polovina pravda , tak bejt váma se knoflíku s polohou zapnuto ani nedotknu :shock: :(

_________________
Franta "Willysem pralesem"

" Jakmile to má kozy a nebo kola, buď si jistej, že s tím budou problémy "


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. 12. 2006 10:05 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
No ono když se to vezme kolem a kolem tak třebas PMR což jsou vysílačky typu cobra a pole (takový ty ručky na 8 kanálů co maj v každym elektru) tak i upravit jejich výkon nad 0,5w jenž jsou standartně vyráběný tak je tak trochu mimo povolení teda aspoň co jsem si včera dal kurz vzdělávání v oblasti vysílání jen tak zběžně na internetu... ale nemyslete se že sem uplně všechno pochopil :lol: voni ty radioamatéři maji takovou hantýrku že sem čuměl jak puk a stejně minebylo všechno jasný :shock:

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. 12. 2006 11:43 
Offline
Nováček v diskuzi

Registrován: 24. 11. 2006 23:27
Příspěvky: 11
Bydliště: Jižní Skoropraha
Tak už sem sehnal seznam volnejch kmitočtů http://www.cettra.cz/vysilacky-radiosta ... 2005-28/16 u 105 je to kolem 45 kHz, takže používání 105 je bez sebemenšího problému. Tu 123 můžeš používat taky, ale můsíš stáhnout výkon z 20W na 1W


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. 12. 2006 12:37 
Offline
Okomentuju vše :-)
Uživatelský avatar

Registrován: 24. 02. 2006 11:19
Příspěvky: 1925
Bydliště: Březová - Oleško PZ
Láďa píše:
Tak už sem sehnal seznam volnejch kmitočtů http://www.cettra.cz/vysilacky-radiosta ... 2005-28/16 u 105 je to kolem 45 kHz, takže používání 105 je bez sebemenšího problému. Tu 123 můžeš používat taky, ale můsíš stáhnout výkon z 20W na 1W


Jak sem z toho pochopil zas tak v pohodě to neni páč ty stanice nesmí být zabudovaná na pevno ve vozidle což R 123 svym charakterem je vozidlová stanice... ke všemu nějáký to sdílení udajně v tomhle pásmu končí 12 2006 :roll: takže tu R 123 lze bez problémů použít jen u CB ale ten výkon???? no když o tom pomlčíme :lol:

_________________
http://www.militarygame.cz
tel. 608 608 086
pořádání paintballových a jiných blboher:o)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. 12. 2006 15:03 
Offline
Nováček v diskuzi

Registrován: 24. 11. 2006 23:27
Příspěvky: 11
Bydliště: Jižní Skoropraha
Já bych to stejně nějak moc neřešil. Když nebudeš vysílat z domova, budem to používat jen při akcích v autech a budeme se držet těch povolenejch pásem (těch 45MHZ je až do konce roku 2010), tak nam může bejt docela všechno putna.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 2 hodiny


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz